Для перевезення великогабаритних вантажів необхідно використовувати спеціальний вид техніки, як напівпричіп лісовоз купити який за прийнятною вартістю можна у офіційного дилера або безпосередньо у виробника. Якщо вирішили купити напівпричіп лісовоз, в першу чергу необхідно розуміти, що такий тип техніки в обов’язковому порядку повинен відповідати певним вимогам і стандартам. Насамперед це пов’язано з тим, що такий тип причіпного обладнання призначений для експлуатації у складних умовах і буде піддаватись серйозним навантаженням.

Сам по собі лісовоз з причепом є платформою з майданчиком або без неї, на яку завантажуються спеціальними навантажувачами, гідроманіпуляторами. Така платформа відкрита та доповнена лише опорними стійками, що утримують вантаж на платформі (ось тут можна замовити техніку та ознайомитись з характеристиками більш детально).

Додатково на таких платформах прийнято використовувати спеціальні кріпильні стрічки, ремені та троси, які забезпечують максимальну безпеку вантажу та здоров’я оператора та інших учасників дорожнього руху.

Вибираючи напівпричепи лісовози, варто знати, що справді якісна техніка такого типу має низку переваг:

  • Можуть використовуватися у важких та складних кліматичних умовах;
  • Забезпечено всі необхідні заходи безпеки;
  • Високі показники маневреності;
  • Підвищена прохідність та тривалий термін експлуатації без позапланового технічного обслуговування;
  • Посилена рама;
  • Високі технічні характеристики.

При виборі причіпного обладнання важливо звернути увагу на кількість осей напівпричепів. Від кількості осей залежатиме умови прохідності та витривалості техніки. Також, від кількості осей безпосередньо залежить вантажопідйомність техніки та її витривалість.