Сергій Дядюшко Збір гречки

На початку квітня, на базі першої соціальної медичної лабораторії Ескулаб створили благодійний фонд. Для того щоб надати допомогу і  допомогти тим, хто опинився в складних життєвих обставинах. Співзасновником фонду став Сергій Дядюшко.

Сергій Дядюшко Збір гречки
Сергій Дядюшко Збір гречки

Наразі благодійний фонд Ескулаб спеціалізується на виготовленні сухпайків та зборі в передачі необхідних медикаментів на передову. За один день роботи благодійний фонд виготовляє до 2000 порцій сухпайків. Харчові набори «Файний Борщ» та «Файна Зупка» фасують у 700 грамові пакунки, з яких можна за 30 хвилин приготувати до 5-7 літрів корисної та поживної страви. Сергій Дядюшко медик за освітою, тому розуміє, наскільки важливо отримувати повноцінне харчування, особливо у польових умовах. Окрім того, що такі набори прості та швидкі в приготуванні, спеціальний процес сублімації продуктів дозволяє зберегти всі корисні елементи кожної складової «Файного Борщу», «Файної Зупки».

Сергій Дядюшко

Виготовляють такі сублімовані набори з якісних овочів та круп. Зараз БФ Ескулаб виготовляє «Файну Зупку» не тільки за класичною рецептурою. На передову щотижня відправляють гречану, горохову, овочеву та рисову зупку. Ячмінну крупу, пшоно, рис, гречку та горох (як цілий, так і в брикетах) до пунктів збору приносять небайдужі громадяни, активісти та волонтери. Більшу частину продукції фонд Ескулаб закупляє самостійно. 

Від початку заснування фонду, військовим на передову вже було відправлено понад 75 тон гуманітарної харчової допомоги. Але статистика показує, що попит на такі набори кожного дня збільшується, саме тому Сергій Дядюшко разом з учасниками фонду оголосили про додатковий збір круп та продуктів харчування. Залучитись до цієї акції може кожен і надати допомогу не тільки провіантом, але й коштами. Приносити продукти можна до будь-якого відділень лабораторії, а кошти перерахувати на відкриті рахунки, реквізити яких можна знайти на офіційному сайті Фонду Ескулаб.