відкритий ноутбук з оглядом VPS/VDS серверів для бізнесу, смартфон та записник лежать на столі

Вибираючи віртуальний сервер VPS або VDS для вашого бізнесу, необхідно враховувати низку факторів, які можуть безпосередньо впливати на якість роботи вашого проекту, його швидкість, надійність, а також авторитет в очах відвідувачів та потенційних клієнтів. У цій статті ми проаналізуємо актуальні технологічні тренди, як вони впливають на вибір хостингу VDS, а також як вибрати VPS для вашого бізнесу.

дата центр хостинг провайдера з VPS/VDS серверами, які можна купити або взяти в аренду

1. Перш за все необхідно звернути увагу на технічні характеристики вашого сервера, чи підходять вони під вимоги вашого програмного забезпечення, а також чи зможе VPS у поточній комплектації покрити потреби вашого проекту. Насамперед, це розмір дискового простору та тип накопичувачів (HDD, SSD, NVMe), процесор та його частота, а також розмір оперативної пам’яті ВВС сервера. Також одразу необхідно переконатися, що на сервер можна встановити все потрібне вам програмне забезпечення, адже деякі програми можуть не запуститися на віртуальних серверах із невідповідним типом віртуалізації.

2. Висока швидкість роботи у цільової аудиторії сайту – ще один важливий фактор успіху проекту, що, у свою чергу, забезпечується розміщенням серверів у тій самій країні, що й ваша ЦА. Якщо ваш бізнес знаходиться в Україні, то найкраще орендувати віртуальний сервер, розташований у цій країні. Благо, надійні хостери в Україні є, купити VPS/VDS можна за посиланням – https://hyperhost.ua/vps-vds. Це забезпечить найкращий час відгуку для запитів ваших клієнтів на сайт або додаток. До того ж, працюючи з вітчизняними проектами, можна не боятися не порозумітися з техпідтримкою хостера, що нерідко відбувається при оренді VDS у зарубіжних провайдерів.

молодий бізнесмен сидить за столом з гаджетами на яких демонструє захищеність інформації через використання віртуального сервера

3. Безпека сервера. Ще один важливий аспект, який не можна залишати поза увагою при переході на віртуальний сервер. Для будь-якого онлайн-бізнесу, який працює з персональними даними клієнтів та іншою чутливою інформацією, категорично важливо забезпечити максимальний ступінь захисту подібних даних. Тому перед запуском проекту на віртуальному сервері радимо провести аудит безпеки VPS.

Підсумовуючи, при виборі VPS/VDS сервера для бізнесу потрібно враховувати декілька факторів, які матимуть прямий вплив на якість роботи вашого проекту, серед них: технічні ресурси сервера, можливість встановлення на віртуальний сервер нудного ПЗ, ступінь безпеки та надійності, геолокація сервера також тип віртуалізації сервера.