Купити літню гуму можна на сайті інтернет-магазину Mastershina.com під будь-які типи автомобільного транспорту. Шини між собою відрізняються технічними характеристиками, що впливає на їх їздові показники у різних умовах експлуатації.

Легкові моделі

Під легкові автомобілі купити літні шини легше. Більшість моделей пристосована до їзди по твердому асфальтованому покриттю. Для експлуатації у межах населених пунктів добре підходять класичні шини з ненаправленим малюнком протектора. Ними простіше керувати, у них чудова маневреність.

Для швидкісних трас рекомендується купити літню гуму спортивного типу. Вона відмінно приклеюється до дороги і має невелику вагу. Ось тільки на мокрих трасах потрібно бути гранично уважним, скидаючи швидкість до рівня нижче за середній.

Є й спеціальні дощові шини для комфортної їзди вологою дорогою. Тут чудово функціонує дренажна система, складена з канавок та численних каналів. Вода швидко вичавлюється назовні, але про комфорт потрібно забути – така гума досить галаслива.

Шини для позашляховиків

Якщо під легкові машини літні шини універсальніші, то власникам позашляховиків доводиться підходити до вибору з урахуванням конкретних умов експлуатації. Тут дуже важливим є фактор дорожнього покриття, від якого залежать не тільки комфортність і безпека їзди, а й термін служби шин.

Гума для позашляховиків ділиться на чотири групи:

1. Mud Terrain (M/T). На протекторі багато великогабаритних блоків, які роблять малюнок гранично агресивним. Відмінний варіант для бездоріжжя, але на асфальті виникають проблеми з керованістю та погіршуються гальмівні властивості. Не відносяться до швидкісних моделей – максимальний індекс швидкості 160 км/година.

2. All Terrain (A/T). І тут на протекторі багато шашок, але вони не такі потужні, як на гумі M/T. Такі літні шини купити рекомендується для їзди по асфальту та путівцям із співвідношенням 50/50.

3. Highway Terrain (H/T). Ще одні «універсали», але не менше 70% часу потрібно їздити асфальтованими дорогами. На ґрунті поводяться більш-менш нормально, але для тотального бездоріжжя не підійдуть через слабку міцність.

4. Sport Terrain (S/P). Повна протилежність M/T. Мінімум блоків, все заточено під їзду якісними шосейними трасами. Швидкісний індекс H (їзда на швидкостях 210 км/год і вище), навіть періодичні виїзди на бездоріжжя швидко призведуть до необхідності купівлі нових шин. Літню гуму S/P зазвичай встановлюють преміальні моделі позашляховиків.

Купуючи літні шини під будь-який автомобіль, важливо вгадати з типорозміром. Тільки так водієві буде комфортно керувати машиною, від чого багато в чому залежить безпека на дорозі.